Loading...
Cale:  Home  >  I LOVE SM  >  Current Article

Bravo Radio Transilvania! Peste 400 de elevi sătmăreni și-au luat ”PERMIS DE BICICLIST”!

De   /  21 aprilie 2016  /   comentarii

permis

Prima ediție a campaniei ,,VREAU PERMIS DE BICICLIST” a ajuns la final, pentru ciclul școlar. 18 clase de la Școlile Gimnaziale ,,Avram Iancu”, ,,Mircea Eliade”, ,,Constantin Brâncoveanu” și ,,Dr. Vasile Lucaciu” s-au înscris în acest proiect și au luat parte la cele trei etape, respectiv: informare, evaluare și abilitate. Ieri la Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu” din Satu Mare a avut loc concursul de îndemânare pe bicicletă al şcolarilor . Cele 15 echipaje ce au stat la linia de start, au parcurs un traseu ce cuprinde slalom printre jaloane, obstacole, mers in linie dreaptă, cerc și oprire regulamentară, copii demonstrând în acest fel cât de bine se descurcă și în situații de risc.

permiss

Cei ce au urmărit atent și au arbitrat competiția au fost: Ovidiu Matioc – Radio Transilvania, comisar Simona Săndulescu – Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare și agent Breban Ionuț din cadrul Biroului Rutier. Cei mai buni bicicliști ce s-au remarcat individual la acest concurs au fost: Miclea Cătălin – cls. a IV-a B și Hrițiu Erik – cls.I-a A, ambii de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” și Laszto Kevin – cls. A II-a A – Școala Gimnazială ,,Dr. Vasile Lucaciu”. În urma acţiunii au trecut cu brio examenul 441 de elevi. Care au de ieri …permis de biciclist!

permis-de-biciclist2

Cu această campanie am încercat să le explicăm diferenţele dintre pietoni şi participanţii la traficul rutier, am încercat să-i învăţăm că mersul cu bicicleta este foarte sănătos, iar alimentaţia sănătoasă este foarte importantă. Desigur, i-am învăţat cam tot ce se poate despre regulile de circulaţie şi semnele întâlnite în trafic. (Ovidiu Matioc)

Prezentă zilnic în mijlocul copiilor pentru a le vorbi despre cum trebuie să circule corect, Simona Săndulescu, comisar de poliţie în cadrul Biroului de Prevenire a Criminalităţii, a reuşit să le capteze atenţia:

Au fost foarte încântaţi de prezenţa poliţiştilor în mijlocul lor! Le-am reamintit regulile de circulaţie cu bicicleta, pe care ei le cunosc în general, dar părinţii sunt cam îngăduitori uneori, şi ne-am bucurat la rândul nostru când toţi au răspuns foarte încântaţi că da, işi doresc permis de biciclist. (Simona Săndulescu)

Campania ,,VREAU PERMIS DE BICICLIST” alfată la prima ediţie este inițiată de Fundația Maria și Radio Transilvania Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare și Inspectoratul Școlar şi are drept scop încurajarea mobilităţii active şi durabile în rândul copiilor, utilizând pe viitor ca mijloc de transport bicicleta ce poate să le ofere şi un mod de viaţa sănătos.

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Ar putea sa va intereseze...

Hotelul Sport, ”transferat” la Primăria Satu Mare l Proiectul a fost demarat de fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran

Citeste mai departe →