Loading...
Cale:  Home  >  Baschet  >  Current Article

Noutăți la CSM SATU MARE! Echipa de handbal ar putea juca, din toamnă, în Liga Națională!

De   /  12 iulie 2016  /   comentarii

fogel

Invitat luni seara în emisiunea Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, noul președinte de la CSM Satu Mare, Vasile Fogel a vorbit despre obiectivele clubului pe termen scurt și a ținut să precizeze din start că în ciuda unor zvonuri apărute imediat după alegeri nicio secție nu va fi desființată.

Handbalul spre Liga Națională

                Echipa de handbal se va reuni pe 18 iulie sub comanda unui nou antrenor.

Iuliu Varady a semnat ieri contractul cu CSM și va conduce echipa în noul sezon. Lotul e deja stabilit , sunt 5 jucători noi și 13 din cei care au evoluat și până acum la Satu Mare.

” Numele noilor achiziții le veți afla săptămâna viitoare când vom organiza și o conferință de presă. E un lot cu care dacă rămânem în liga a 2-a vom ataca clar promovarea” a spus Vasile Fogel. Acesta nu a exclus însă posibilitatea ca echipa să ajungă încă de la toamnă în Liga Națională.

” Sunt echipe cu probleme financiare în Liga Națională și s-ar putea să primim din nou invitația de a promova încă de acum. La lotul pe care l avem acumpentru liga a 2-a și cu încă  trei achiziții eu zic că putem face față în primul eșalon” a mai spus Vasile Fogel . Legat de bani, președintele CSM-ului a declarat că pentru o prezență onorabilă în prima ligă echipa de handbal ar avea nevoie de 1,8 milioane lei. Dacă nu va veni invitația din partea FRH de a intra direct în Liga Națională atunci seria vest a Diviziei A se anunță a fi una extrem de echilibrată. CSM Satu Mare, CSM Oradea, Baia Mare sau Craiova ar fi echipele care s-ar bate pentru locul 1.

” La drept vorbind cred că ar fi mai scump să ducem lupta pentru promovare decât să acceptăm de acum locul în Ligă” a recunoscut Vasile Fogel.

Baschetul în Liga a 2-a

Situația la baschet e încă sub semnul întrebării. Echipa e retrogradată în Liga a 2-a, Federația a anunțat deja programul pentru Liga Națională, evident fără CSM Satu Mare. Președintele Vasile Fogel a declarat că așteaptă să se întoarcă din concediu Magyar Lorand , președintele Comitetului director și abia apoi vor decide viitorul echipei.

” Am auzit și eu de varianta cu un antrenor străin ( nr portughezul Araujo), dar regulamentul spune clar că ai voie cu un tehnician român pe bancă. Iar să ai la liga a 2-a și director tehnic și antrenor principal mi se pare o prostie” a spus Vasile Fogel la Nord Vest TV.

Ovidiu Groza continuă la volei

La volei se va merge pe aceeași formulă cu Ovidiu Groza antrenor și cu un lot format doar din sătmărence. ” Se întoarce acasă și Molnar de la Baia Mare și vom rămâne la nivel de liga 2” a declarat președintele CSM-ului. Legat de sporturile individuale, la judo au rămas doar sportivii sătmăreni. ” Băieților cu dublă legitimare le-au expirat contractele și am decis că nu mai prelungim înțelegerea. La toate sporturile individuale prioritare sunt finalele Campionatului Național și a Cupei României. La restul turneelor, mai ales cele din străinătate se va merge în funcție de buget.”a completat noul șef de la club. O situație mai delicată e cea a bazinului de la Select. Unde contractul de închiriere a fost făcut între consiliul local și administrator. ” Din punctul meu de vedere a fost cam mare cheltuiala, dar acum rămâne de văzut ce va decide noul consiliu” a punctat Vasile Fogel.

Schimbări la TESA

Președintele Vasile Fogel a amintit de asemenea că a avut o ședință și cu antrenorii dar și cu angajații din sectorul  administrativ. ” E nevoie de o nouă organigramă la club. Până acum s-au făcut angajări în ultimii trei ani dar pe organigrama veche din 2007. Nu e normal. Oricum trebuie restructurat pentru că sunt mulți la administrativ: În plus vom încerca pe viitor o mai bună colaborare cu presa. Imaginea clubului a avut de suferit și aceste lucruri trebuie remediate. Lumea trebuie să știe tot ce se întâmplă la club, va fi transparență totală pentru că e vorba de banul public!” a încheiat Vasile Fogel.

Ar putea sa va intereseze...

Volei pe plajă și pe ploaie! Vaida și Matei intră în recalificări pentru intrarea în semifinale!

Citeste mai departe →