Loading...
Cale:  Home  >  Olimpia  >  Current Article

Doliu la Olimpia! Fostul portar, Iosif Pustai s-a stins din viață!

De   /  19 ianuarie 2016  /   comentarii

doliu

Generația de aur a Olimpiei, cea care în perioada 70-80 evolua cu succes pe prima scenă și care în 1978 juca finala Cupei României, și-a pierdut apărătorul buturilor.

Iosif Pustai, portarul cu care Olimpia reușea promovarea în eșalonul doi în 1968 și care apoi până la începutul anilor 80 a rămas fidel culorilor galben-albastru, s-a stins din viață la 72 de ani.

” A fost unul dintre cei mai serioși și mai muncitori jucători pe care i-am avut în lot în acele vremuri. Eu l-am prins la Olimpia pe toată perioada în care am fost președinte și nu pot avea decât cuvinte de laudă la adresa lui. Un om minunat, de echipă și care și când a fost rezerva lui Feher sau Haralambie simțeai mereu că te poți bizui pe el” a povestit Teodor Curpaș , fost președinte la Olimpia .

Pustai a fost rezerva lui Feher în 1978 la cea mai mare performanță a fotbalului sătmărean, finala Cupei României, pierdută, 1-3 în fața marii echipe a Universității Craiova.

” Păcat că încet această generație deosebită de fotbaliști pe care Olimpia a avut-o se cam mută la Ceruri. Mă doare sufletul pentru că pe toți foștii mei jucători i-am considerat ca și copii mei” a mai spus Teodor Curpaș.

De altfel și un alt fost președinte la Olimpia 1921 Satu Mare, Catrinel Raț a ținut să transmită condoleanțe din partea clubului familiei.

Olisigla

” Mi-l aduc cu drag aminte pe Tata. Așa i se spunea în acea perioadăpentru că era cam cel mai vechi din lot . Pe vremea aceea jucătorii Olimpiei erau angajați la fabricile din Satu Mare. Pustai era pe statele de plată de la UNIO. Niciun jucător nu mergea la serviciu, doar Pustai se prezenta în fiecare dimineață  la uzină și până nu-l trimitea maistru acasă nu pleca de acolo. Era foarte serios și muncitor, așa mi-l amintesc” a spus și Catrinel Raț.

Înmormântarea va avea loc miercuri la ora 14 la Cimitirul de pe Drumul Careiului.

Sincere condoleanțe familiei îndoliate!

Din păcate nu e singura pierdere pe care fotbalul sătmărean o suferă în această lună. Sâmbătă și fostul jucător Mircea Moldovan tot din gererația 70-80 s-a stins din viață.

Ar putea sa va intereseze...

bolba

Mircea Bolba: ”Trebuia să câștigăm mult mai clar!” Vezi situația la zi din play out și play offîn B2

Citeste mai departe →