Loading...
Cale:  Home  >  Baschet  >  Current Article

Ca în vremurile bune…CSM SATU MARE- BC UNIV GOLDIȘ ICIM ARAD 65-63! Și fetele lui ARAUJO sunt în play off!

De   /  29 ianuarie 2017  /   comentarii

csm arad 1

CSM Satu Mare și-a asigurat locul șase și prezența în play off-ul Ligii Naționale de baschet feminin după victoria 65-63 de sâmbătă obținută în fața marii rivale, BC Univ Goldiș ICIM Arad.

Am avut parte de o atmosferă deosebită creată de un public ce a umplut până la refuz sala LPS și de un spectacol total pe parchet …

Iar la seara specială a contribuit i supercampionul nostru de la Dakar, Mani Gyenes invitat să dea lovitura de start dar și copii de la TDM Academy veniți să-și susțină antrenoarea, nimeni alta decât jucătoarea CSM-ului, Eniko Laza.

csm arad

CSM au a făcut o primă repriză bună și a condus mai mereu pe tabelă…La pauză au fost 39-33 iar impresia generală era că fetele lui Araujo nu au cum rata victoria…Doar că în partea secundă arădencele au revenit profitând oarecum și de ratările exasperante de a libere ale CSM-ului…

Finalul a fost de infarct. Aradul a intrat la conducere pe tabelă, când mai erau 6 minute de joc: 57-58, pe mâna lui Pasic şi Nagy. După 2 minute de care pe care, Pasic a făcut 61-63. A fost pentru ultima oară când elevele lui Bulj au fost în avantaj. De aici, Reed şi Tavic au dus scorul la 65-63. Au urmat 60 de secunde de haos în ambele tabere şi două libere pentru Batey. Însă, stămăreanca s-a pierdut cu firea când mai erau 16 secunde şi a ratat. Hadzovic  a recuperat, tot ea aluat acţiunea pe cont propriu, dar nu a mai avut puterea să introducă mingea în coș și să trimită meciul în prelungiri .

S-a terminat 65-63 cu fetele noastre  aplaudate minute în șir de suporteri.

csm arad2

Reed a fost cea mai bună jucătoare de pe teren 22 de puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive si procentaj de 81 % la 2 puncte.

Formații și marcatoare:

CSM Satu Mare: Reed 22, Baltic 10, Tavic 9, Whittington 8, Olah 7, Laza 5 (13), Batey 4. A mai jucat: Ferenczi

BC Univ Goldiş  ICIM Arad: Hadzovic 18, Pasic 14 (1×3), McGuire 10, Nagy 10, Stroman 6, Mercea 3 (1×3), Karakasevic 2

Înregistrarea partidei CSM Satu Mare- BC ICIM Arad va fi difuzată luni seara de la ora 20.45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

Alexandria bate Olimpia Brașov

Surpiza etapei s-a produs la Alexandria unde formația locală a învins Olimpia Brașov cu 72-65.

CSM Târgoviște a trecut cu un coș marcat în ultima secundă de U Cluj, 57-56 iar Phoenix și a asigurat locul cinci după 77-62 la Sirius Târgu Mureș. Sepsi a făcut spectacol cu ultima clasată, 102-58 cu Poli Iași.

1.ACS Sepsi SIC Sf Gheorghe       16/1       33

2.Olimpia CSU Brasov                    12/5       29

3.Universitatea Cluj-Napoca       11/6       28

4.CS Municipal Targoviste            12/4       28

5.CS Phoenix Galati                        9/8         26

6.CS Municipal Satu Mare            8/9         25

7.Univ Goldis ICIM Arad                                6/11       23

8.CSBT Alexandria                           6/10       22

9.ACS BC Sirius Tg Mures              3/14       20

10.CS Politehnica National Iasi  1/16       18

Ce mai e de jucat?

Miercuri se joacă restanța BC Alexandria- CSM Târgoviște iar ultima etapă se întinde apoi pe parcursul a patru  zile, de miercuri până sâmbătă  .   Miercuri Phoenix Galați-Sepsi, vineri, Arad- Sirius, Iași-Alexandria și U Cluj Napoca-CSM Satu Mare și sâmbătă  Brașov-Târgoviște. Interesant e că Alexandria a avut o revenire spectaculoasă și în cazul în care câștigă ultimele două meciuri ar putea termina la egalitate de puncte cu CSM Satu Mare.Asta dacă elevele lui Araujo nu câștigă la Cluj…Doar că Satu Mare are avantaj în meciurile directe cu Alexandria după succesul la opt puncte din tur, 91-83 și înfrângerea la doar trei, 71-74 din Teleorman.

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Ar putea sa va intereseze...

Liga Națională de baschet masculin | A treia victorie a clujenilor împotriva orădenilor

Citeste mai departe →