Loading...
Cale:  Home  >  Altele  >  Current Article

Bronz european la SATU MARE! România cu Macska, Oroian și Balazs în echipă a câștigat finala mică a Europenelor la spadă cadeți!

De   /  3 martie 2017  /   comentarii

spada1

România a cucerit vineri, 3 martie 2017, prima medalie la Campionatul European de scrimă pentru cadeți și juniori de la Plovdiv. Echipa de spadă cadeți masculin a reușit să cucerească medalia de bronz, după ce a trecut în finala mică de Ungaria, scor 45-40!

Iar bucuria pentru noi e cu atât mai mare cu cât din echipă fac parte trei sătmăreni, Macska Adam, Balazs Szilagyi și Alex Oroian. Iar antrenorul lotului de cadeți e tehnicianul de la CS Satu mare, Nagy Lehel.

~Este un rezultat extraordinar pentru noi . În primul rând pentru scrima din Satu Mare iată că am demonstrat că și echipa unui club poate lua medalie la Europene. Practic băieții de la CS Satu Mare au dus greul la acest concurs. Îi felicit pe băieți pe colegul meu Nagy Lehel și cred că s-a demonstrat că spada are viitorul asigurat la Satu Mare” a spus antrenorul emerit Csiszar Francisc de la CS Satu Mare . De altfel, Csiszar nu a putut sta deoparte și a făcut special deplasarea la Plovdiv pentru concursul pe echipe la cadeți.

”Am simțit că luăm medalie. A meritat efortul unui astfel de drum” a amintit Csiszar.

În proba de spadă cadeți masculin echipe, s-au aflat la start 23 de formații, iar România a intrat în concurs direct pe tabloul de 16. Elevii lui Nagy Lehel au avut următorul parcurs:

Optimi: România – Spania 45-44

Sferturi: România – Marea Britanei 45-34

SEMIFINALE: România – Italia 32-45

FINALA MICĂ: România – Ungaria 45-40.

De remarcat că Ungaria era campioana europeană en titre la cadeți!

Echipa României a fost formată din: Adam Macska (CS Satu Mare), Mihai Bigea (LPS Craiova), Alexandru Oroian (CS Satu Mare), Balazs Szilagyi (CS Satu Mare). Antrenor echipă: Nagy Lehel.

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Ar putea sa va intereseze...

Derby-ul SEPSI- CSM SATU MARE se vede ,live, duminică la FRBTV!

Citeste mai departe →