Loading...
Cale:  Home  >  Breaking News  >  Current Article

SUPER STADION LA SATU MARE! OLIMPIA ARENA VA AVEA 13.875 DE LOCURI ŞI VA COSTA 15,8 MILIOANE DE EURO!

De   /  4 decembrie 2015  /   comentarii

stadion

Veste bună pentru Olimpia şi pentru microbiştii sătmăreni. Într-o conferinţă de presă sustinuta azi, city managerul Dan Băbuţ, alături de proiectantul Adrian Pop au prezentat viitorul stadion care ar urma să găzduiască peste câţiva ani meciuri de primă ligă.

După doi ani de pregătire a documentaţie, a luat naştere un proiect şi o machetă a viitorului stadion municipal din Satu Mare.

Acum doi ani părea doar un vis, acum ne bucurăm că vom avea un stadion cochet. E necesar acest lucru, mai ales că va servi nu doar fotbalului. Finanţarea este asigurată de Compania Naţională de Investiţii, prin Ministerul Dezvoltării. Proiectul a trecut prin hotărârea Consiliului Local şi apoi va fi predat C.N.I.-ului pentru execuţie. Cinci cutii de documentaţii au fost necesare pentru ca acest vis să devină realitate şi să ne mândrim cu o arenă pentru oraş.

stadion2 stadion 1

 

În ceea ce priveşte utilitatea stadionului, acesta va găzdui 13.875 de locuri şi va costa 15,8 milioane de euro. Dintre care 450 de locuri V.I.P. şi 150 de locuri pentru presă. Acesta va fi dotat cu copertină, iluminat nocturn şi o suprafaţă de joc cu drenare şi degivrare. Iar suprafaţa închiriabilă pentru spaţiile comerciale este de 1170 de m pătraţi. În plus stadionul va fi dotat şi cu 39 de locuri de cazare.

 

 

Cel mai probabil lucrările vor fi demarate în 2016 după ce Olimpia îşi va încheia evoluţiile din sezonul 2015-2016. Iar un teren de rezervă, pe care echipa fanion ar putea evolua până lucrările vor fi gata este stadionul Someşul, căruia îi vor fi aduse îmbunătăţiri. Iar pentru pregătiri şi pentru antrenamente, va fi construită o nouă bază, care ar urma să fie gata peste 6 luni.

„Am reuşit să finalizăm acest proiect care va fi supus finanţării după hotărârea Ministerului Dezvoltării prin Compania Naţională de Investiţii unde mai sunt 109 milioane de euro disponibili pentru investiţii în baze sportive. Proiectul mai trebuie să treacă prin consiliu pentru indicatorii tehnico economici şi după aceea îl vom preda la C.N.I. pentru proiectare şi execuţie. S-a muncit mult, de la anul sperăm ca proiectul să fie viabil, să avem şi noi o arena aşa cum are nevoie un oraş”, a declarat Dan Băbuţ.

stadion macheta 1

 

Proiectantul a prezentat câteva imagini, s-au făcut câteva simulări, pentru o imagine de ansamblu. Adică am văzut diferenţele. Se doreşte crearea unui stadion mai bine integrat din punct de vedere urbanistic. Se va demola doar tribuna 1 pentru a putea crea condiţii de funcţionare în Liga 1. Costurile totale ale proiectului se învârt în jurul a 16 milioane de euro.

Dacă toate aceste terenuri, baze sportive, stadionul Olimpia, stadionul Someşul şi baza “secretă” de care s-a vorbit la conferinţa de presă vor avea finalitate, oraşul va căpăta un nou suflu.

stadion2

 

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Comentarii

Ar putea sa va intereseze...

Se cunosc campioanele județene la handbal și baschet | Echipele Colegiului Ioan Slavici și a LPS Satu Mare, calificate la faza zonală

Citeste mai departe →