Loading...
Cale:  Home  >  Altele  >  Current Article

Simona Pop , cetățean de onoare și la BUCUREȘTI! A fost premiată de primarul general Gabriela Firea!

De   /  9 noiembrie 2016  /   comentarii

 spada

                Sătmăreanca noastră Simona Pop, campioană olimpică la spadă în această vară la Rio a primit azi premiul și distincția de cetățean de onoare al Municipiului București în cadrul unei festivități organizate de primarul general, Gabriela Firea.

Simona Pop devine astfel cetățean de onoare și la Satu Mare și în București, premiul orașului natal venind în luna septembrie.

Pe lângă fetele din echipa de spadă a României au mai primit aceeași distincție și jucătoarele echipelorde handbal și volei de la CSM București.

pop

Conform hotărârii, se conferă titlul de cetățean de onoare al municipiului București fiecărui membru al echipelor de handbal feminin și volei feminin aparținând Clubului Sportiv Municipal București, precum și echipei de spadă a României medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară — Rio 2016.

Potrivit anexelor atașate hotărârii, titlul a fost acordat unui număr de 43 de persoane — 22 din echipa de handbal, 16 din echipa de volei și cinci din echipa de spadă, fiind vorba de sportive, dar și de antrenori principali și secunzi.

Conform unui alt proiect de hotărâre, adoptat de asemenea în unanimitate, aceste sportive și antrenorii lor urmează să fie premiați cu câte 5.000 de lei, în cadrul evenimentului Gala Sportivilor.

Finanțarea evenimentului va fi suportată din bugetul Proedus — Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

În expunerea de motive, semnată de primarul general Gabriela Firea, se reamintește că echipa de handbal feminin a CSM București a câștigat în luna mai competiția europeană intercluburi „Liga Campionilor”. De asemenea, echipa de volei feminin a CSM București a câștigat în aprilie Cupa „Challenge” 2016, organizată de Confederația Europeană de Volei.

Echipa de spadă care a reprezentat România la Jocurile Olimpice, alcătuită din Loredana Dinu, Simona Cristina Gherman, Simona Pop și Ana Maria Popescu, avându-l ca antrenor pe George Epurescu, a obținut medalia de aur la Rio.

Altfel, Simona Pop se va întoarce joi acasă de la București la volanul superbului Renaullt Kadjar, premiul primit din partea COSR pentru aurul olimpic…

Ar putea sa va intereseze...

Un nou succes marca ACR Satu Mare! Campionatul Est European în Sătmar! Iar sătmărenii au dominat Cupa SOMEȘ-OAȘ-ediția a 33-a!

Citeste mai departe →