Loading...
Cale:  Home  >  Breaking News  >  Current Article

Ovidiu Hațegan va arbitra la EURO 2016! Kovacs Istvan ar putea face parte din brigada arădeanului!!!

De   /  15 decembrie 2015  /   comentarii

istvan-kovacs-ovidiu-hategan

Ovidiu Haţegan a fost selectat de UEFA printre cei 18 arbitri care vor oficia la turneul final al Campionatului European de fotbal din Franţa.

Astfel, Ovidiu Hațegan devine primul central român care va conduce meciuri la o competiţie majoră după Ioan Igna, la Euro-1988.

În vârstă de 35 de ani şi arbitru FIFA din 2008, Ovidiu Haţegan, care a debutat în Liga I în 2006, a fost promovat la 21 iulie în categoria Elite, prima grupă valorică a arbitrajului european. România are astfel pentru prima dată de la inaugurarea noului sistem de clasificare a arbitrilor un reprezentant în cea mai importantă categorie a UEFA, notează Mediafax.

Brigăzile de arbitri vor fi formate dintr-un central, doi asistenţi şi doi arbitri adiţionali. Majoritatea asistenţilor şi adiţionalilor va fi din aceeaşi ţară cu centralul. Brigăzile de arbitri vor fi anunţate în februarie 2016. Toţi arbitrii vor participa la mai multe stagii de pregătire până la turneul final.

N-ar fi exclus ca din brigada lui Hațegan să facă parte și careianul Istvan Kovacs ca arbitru adițional. Mai ales că Istvan Kovacs a fost promovat luni în ”First Class” de UEFA!

Singurul arbitru sătmărean care a oficiat la un Campionat European a fost Otto Anderco în 1980.

sursa foto mediafax.ro

Ar putea sa va intereseze...

istvan-kovacs-ovidiu-hategan

Kovacs Istvan la un curs susținut de șeful CCA , Kyross Vassaras!

Citeste mai departe →