Loading...
Cale:  Home  >  Altele  >  Current Article

ObiectivSM: Baia Mare vs Satu Mare! Ei cu performanța, noi cu contraperformanța!

De   /  8 septembrie 2015  /   comentarii

galerie

Site-ul ObiectivSM.ro a încercat de ceva vreme să facă o comparație între orașele vecine și..rivale, Satu Mare și Baia Mare. De la parcuri, infrastructură, centre comerciale, transport în comun sau obiective turistice. Din păcate concluziile nu sunt tocmai plăcute pentru noi, sătmărenii. Orașul Baia Mare ne-a cam luat-o în față la toate capitolele, iar în ultimii trei ani parcă distanța s-a mai mărit…

Azi cei de la Obiectiv SM vorbesc deschis despre sportul de la noi și cel din Baia Mare. Mai ales că miercuri OLIMPIA și FC Baia Mare se reîntîlnesc într-un meci oficial după o bună bucată de vreme…

Ce a ieșit e bine cunoscut deja …Iubitorii de sport din Satu Mare și au făcut, mai ales în ultimii doi ani, un obicei din a face naveta la Baia Mare dacă vor să vadă handbal de Liga Campionilor ori rugby de calitate…Iar legat de fotbal, s-ar putea ca și acolo în scurt timp , cel puțin la condiții, să ne întreacă!

Vom spune , oare ce face diferența?..E simplu! Doar un exemplu avem de dat… Dacă la Baia Mare primarul Cherecheș n-a ezitat să demită toată conducerea de la Minaur , în frunte cu bunul său amic Gicu Covaciu, pentru ratarea obiectivelor și eliminarea rușinoasă din Cupa României ,în urmă cu două sezoane, la noi conducerea CSM-ului e ținută în brațe în ciuda faptului că clubul municipal nu mai are performanțe decât la câteva sporturi individuale, iar baschetul, voleiul și handbalul se zbat în anonimat și fără perspective. Iar la club se toacă aiurea milioane de lei noi pe un soi de asistență socială sportivă…Și fără ca cineva să fie tras la răspundere! 

Iată materialul colegilor de la Obiectiv SM:

Se apropie un meci cu o mare însemnătate pentru iubitorii fotbalului sătmărean, cel puțin pentru o parte dintre ei, cei care iubesc fotbalul fără interese, cam ca și o fecioară la prima iubire, căci mai sunt și din aceia care iubesc fotbalul ca pe femeile tinere, doar până sunt tinere iar pe urmă le schimbă. Meciurile dintre Olimpia și cei de la Baia Mare au fost mereu de-o rivaltate frumoasă, chiar dacă de multe ori miza era doar pe un palmares ținut de un suporter într-un sertar de birou. Acest meci ne duce cu gândul la sportul sătmărean, cât a mai rămas din el și cât va mai supraviețui din el și tot odată ne face ca și suporteri puțin invioși când privim la vecinii băimăreni.

În primul rând băimărenii au știut că acolo unde se doresc performanțe trebuie investit, dar investit pentru interesele clubului nu pentru ale conducătorilor ei. Exemplul cel mai bun este echipa de handbal feminin, care în câțiva ani, cu câteva transferuri bune a ajuns una de top…în Europa nu în țară. Au adus câteva jucătoare cu renume, au oferit tot și au avut rezultate pe măsură. Acum sătmărenii se urcă în microbuse și în tren ca să meargă până la Baia Mare să vadă un meci de cupă europeană. Cam același lucru se întâmpla când Satu Mare avea echipa de baschet de top, dar mireasma succesului i-a îmbătat pe mulți.

De handbalul masculin nu avem ce să spunem, băimărenii au fost mereu și vor mai fi cel puțin 100 de ani de acum înainte peste nivelul sătmărenilor. A fost o perioadă în istoria actuală, nu în cea îndepărtată, când puteam rivaliza, dar dacă memoria nu ne înseală, totul a ținut 2 sezoane și ne-am stins ca dorința fecioarei atunci când îi vin părinții acasă. Nici nu se întrevăd speranțe la orizont, atâta timp cât cei care iau decizii sunt din categoria celor care trăiesc din amintiri și își alimentează orgoliul nu printr-un ”upgrade” la lumea actuală a sportului ci prin rememorări din anii 80.

Mai departe nici nu are rost să ne uităm la sportul lor de masă, pentru că rugby-ul lor e mai valoros decât toți sportivii noștri. Știți unde fac ei diferența? Ei știu să facă și bani din sport, nu doar să îi risipească, iar performanța aduce și sponsori. Niște chestiuni tehnice care pe sătmăreni îi cam depășesc. Nu intrăm în detalii gen echipe de juniori, vânzări de jucători și altele, pentru că acest articol nu este pentru a da lecții ci pentru a prezenta o stare de fapt.

11269736_10204390075258884_4000573300525589597_o 10286764_872111049486969_1199734668302871310_o

Întorcându-ne la fotbal, cele două echipe sunt de nivele apropiate, cu un avantaj în favoarea sătmărenilor. Deși ne e poate rușine, trebuie să o spunem că situația este așa în condițiile în care în Satu Mare fotbalul este sportul de baza și cel mai îngrijit de autorități, pe când în Baia Mare e cerșetorul de la masa bogaților, după celelalte amintite anterior.

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Pages: 1 2

Ar putea sa va intereseze...

Zoli Ritli și CSM Olimpia sar în ajutorul lui MANDI ATTILA! Participă la licitație! Tricourile Naționalei ale Stelei și a lui Fradi puse la bătaie!

Citeste mai departe →