Loading...
Cale:  Home  >  Breaking News  >  Current Article

La mulți ani, Herr Szeppessy! Fostul campion mondial la spadă împlinește 70 de ani!

De   /  13 octombrie 2016  /   comentarii

sepesiu1

Josef Szepeschy (Iosif Szepessy n. 13.10.1946 în română) este un fost scrimer german de origine română specializat pe spadă, laureat cu aur pe echipe la Campionatul Mondial de Scrimă din 1973 de la Göteborg.

A început să practice scrima la vârstă de nouă ani cu antrenorul Alexandru Csipler. După bacalaureat s-a transferat la CSA Steaua sub conducerea lui Constantin Ciocârlie..În anul 1970 s-a întors la Satu Mare, dar nu a putut obține o viză de ieșire din târa pentru competiții. Când a primit un pașaport în 1972 a decis să plece în Germania, fiind etnic german… Sub steagul acestei țări a câștigat medalia de aur pe echipe la Campionatul Mondial de Scrimă din 1973 de la Göteborg.

După ce s-a retras din cariera sportivă, a devenit antrenor la clubul de scrimă de la Heidenheim. A lucrat pentru Allstar, o firmă de echipament de scrimă, apoi a devenit director unei firme concurente, Uhlmann. A fost manager la Schuck Group, un producător de fitinguri pentru industria petrolieră și gazieră. Este și un membru al comisiei centrale de marketing, promovare și dezvoltarea scrimei la Federația Română de Scrimă. Este unul dintre iniţiatorul acţiunii “Întâlnirea mondială a scrimerilor sătmăreni” , eveniment deosebit desfăşurat o dată la patru ani.

“ Tot ce îmi doresc acum la 70 de ani e să ajut scrima românească şi în special cea din Satu Mare. Vreau să înfiinţăm un Centru Olimpic de excelenţă la spadă în oraşul meu natal şi să continuăm tradiţia cu acest sport emblemă pentru Satu Mare.” spune sărbătoritul zilei, Josef Szepeschy.

În urmă cu doi ani a fost nominalizat la Gala laureaţilor sătmăreni şi a fost premiat de Consiliul judeţean Satu Mare pentru performanţele sportive obţinute de-a lungul carierei sale, respectiv pentru faptul că şi în prezent este un adevărat ambasador al judeţului nostru în Germania. LA MULȚI ANI CU DRAG DIN PARTEA PRIETENILOR DIN SATU MARE!!!

sepesiu

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Ar putea sa va intereseze...

Cristina Neagu va lipsi cel puțin șase luni de pe teren după accidentarea din meciul cu Ungaria

Citeste mai departe →