Loading...
Cale:  Home  >  Breaking News  >  Current Article

Florin Fabian și Dacian Nastai , primii antrenori sătmăreni ce vor avea LICENȚA PRO!

De   /  24 ianuarie 2017  /   comentarii

fabi

Federaţia Română de Fotbal a publicat pe site-ul oficial lista antrenorilor ce au fost declaraţi admişi pentru începerea cursurilor de obţinere a licenţei PRO.

Spre lauda lor, pe listă se află şi doi tehnicieni sătmăreni. E vorba de Florin Fabian şi Dacian Nastai.

„ Iniţial au fost 20 de locuri iar apoi am văzut că s-au mai adăugat încă 10. Au fost criterii clare de selecţie a dosarelor şi s-au acordat puncte în funcţie de activitatea pe care ai avut-o ca fotbalist ca antrenor la seniori şi juniori sau dacă ai avut jucători forrmaţi de tine şi care au ajuns la loturile naţionale.Mă bucur că şi eu şi prietenul meu Florin Fabian suntem pe această listă” ne a spus Dacian Nastai.

Nastai e pe poziţia a 8-a cu 124 de puncte iar Florin Fabian pe 18 cu 100 puncte. Lista e deschisă de fostul jucător al Craiovei Maxima, Aurel Ţicleanu. Foştii stelişti Nicolae Dică şi George Ogăraru , dinamoviştii Bărcăuan sau Mihalcea sunt şi ei printre cursanţii Pro.

„ Nu va fi uşor pentru noi căci avem de făcut o grămadă de drumuri în următorii doi ani la Bucureşti. Sunt costuri destul de mari dar ştim la ce ne am înhămat şi mergem până la capăt. 2 ne a mai spus Nastai.

nastai

De remarcat că Dacian Nastai şi Florin Fabian sunt primii antrenori sătmăreni care s-au înscris la cursurile pentru licenţa PRO.

„ E licenţa maximă pe care o poţi avea ca antrenor. Cred că într-un viitor nu prea îndepărtat fără această licenţă nu vei putea antrena în primele ligi din România şi la Centre de copii şi juniori. Faptul că ai jucat fotbal la un anumit nivel nu-ţi va garanta pe viitor şi un post de antrenor, dacă nu te specializezi” a mai spus Nastai.

Lista finală va fi afișată după soluționarea contestaţiilor

De remarcat că pentru a putea susține examen de admitere în scopul promovării la o categorie superioară de licență , pentru un antrenor se impune o durată minimă astfel:

De la licența UEFA B la licența UEFA A – minim 2 ani;

De la licența UEFA A la licența UEFA PRO – minim 2 ani.

Cumulativ, după obținerea licenței UEFA B antrenorii sunt obligați să facă dovada faptului că au exercitat funcția de antrenor pentru cel puțin un an pentru a avea dreptul de a se înscrie la examenul de admitere pentru licența imediat superioară.” Se arată pe site-ul frf.ro

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Ar putea sa va intereseze...

Cristina Neagu va lipsi cel puțin șase luni de pe teren după accidentarea din meciul cu Ungaria

Citeste mai departe →