Loading...
Cale:  Home  >  Altele  >  Current Article

Federațiile de fotbal din România și Moldova se ceartă în anul Centenarului

De   /  12 septembrie 2018  /   comentarii

 

Federațiile de fotbal din România și Moldova se ceartă în anul Centenarului pe atacantul lui PSG, Virgiliu Postolachi. FRF a demarat demersurile pentru ca acesta să primească cetățenia română, stârnind mânia omologilor de la Chișinău.

 

Refuzul lui Virgiliu Postolachi de a da curs convovării la naționala Moldovei cu ocazia meciului contra Luxemburgului, din Liga Națiunilor, a readus în discuție dorința României de a-l „naturaliza” pe atacantul în vârstă de 18 de ani al lui Paris Saint Germain.

Se mai vorbise despre Postolachi după golazzo-ul decisiv marcat pentru PSG împotriva lui Atletico Madrid (3-2), în superturneul amical Campionatul Internațional al Cluburilor.

 

Virgiliu vrea să joace pentru România

 

Cu Postolachi în echipă, poate că Moldova ar fi avut altă cotă la pariuri online, iar conducătorii federației de peste Prut știu acest „detaliu”.

„Noi ne-am uitat în regulamente şi nu are nici o şansă. Ca să joace pentru naţionala României trebuie ca unul din părinţi sau bunei să fie născut în România. A doua condiţie este ca să fi trăit 5 ani pe teritoriul României. Aşa ceva nu există. În Franţa e  de peste 5 ani. Deci, acum sunt două opţiuni pentru el, naţionala Franţei şi cea a Republicii Moldova. Să vedem pe care o va alege.”, a declarat Pavel Ciobanu, preşedinte Federației Moldovene de Fotbal, care a avertizat că se va adresa oricărui tribunal va fi necesar dacă vor fi încălcate legile.

 

La rândul său, tatăl fotbalistului a dezvăluit pentru „Libertatea” că fiul său dorește să evolueze pentru naționala antrenată acum de Cosmin Contra: „Virgiliu vrea să joace pentru România. E tânăr şi, deocamdată, nu este copt pentru prima reprezentativă, dar îşi doreşte să evolueze la selecţionata de tineret Under 21 a României. Moldova îl convoacă fără să ne întrebe, dar nu ne interesează. Am şi vizitat cantonamentul naţionalei României, iar băiatul a fost impresionat”.

„Sunt implicați toți factorii”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dat detalii despre interesul pentru atacant. FRF îl monitorizează pe Postolachi din septembrie 2017, de când acesta a promovat de la PSG U17 la PSG U19: „Sunt implicaţi de multă vreme toţi factorii care se pricep la treaba asta şi sperăm ca toamna asta să reuşim să punem la punct toate lucrurile. El şi-a manifestat dorinţa de a juca pentru România şi acesta este cel mai bun lucru. Bunicii lui au fost cetăţeni români şi îndeplineşte din punct de vedere juridic, legal, toate cerinţele pentru a obţine cetăţenia română”.

Așadar, a avut sau nu a avut „bunei” români fotbalistul care ar putea să joace și pentru Franța. În anul Centenarului, este discordie între FRF și FMF pe această temă.

În concursul de persusiune s-au înscris și microbiștii. Pe pagina de Facebook a lui Virgiliu Postolachi sunt comentarii lăsate de ambele tabere. „Achim Ștefan” i-a scris „Te așteptăm în România”, în timp ce „Alex Grigoriev” a replicat cu linkul către o melodie câtată de Amelia și Valentin Uzun: „Moldova mea”.

 

Cine este Virgiliu Postolachi?

Poreclit „noul Cavani” pentru asemănarea din punct de vedere fizic cu atacantul uruguayan, a impresionat în ultimele luni la loturile de juniori şi tineret ale lui PSG și a primit șansa de a evolua la echipa de seniori în partidele jucate în vară la Interational Champions Cup, în contextul în care mai mulți jucători au fost odihniți după turneul final al Campionatului Mondial din Rusia. El nu a dezamăgit, înscriind golul victoriei împotriva lui Atletico Madrid, cu un șut la vinclu din afara careului.

Potrivit transfermarkt.com, care nu i-a asociat încă o cotă de piață, atacantul născut la Edineț a evoluat de 6 ori pentru PSG în UEFA Youth Legue, înscriind de două ori, într-o partidă cu echipa similară a lui Celtic și într-una contra lui Bayern Munchen. În niciuna dintre aceste confruntări nu a bifat mai mult de o repriză.

Foarte probabil, Postolachi va evolua și în sezonul curent în această competiție, pe care vom putea paria la Betano Romania.

Virgiliu a plecat de la vârsta de 2 ani in Republica Moldova în Franţa şi a refuzat să onoreze o convocare pentru naţionala de la Chişinău în această primăvară.

http://satumaresport.ro/selymes-n-a-mai-apucat-paltonul-la-olimpia-ritli-e-noul-antrenor-al-galben-albastrilor/

Ar putea sa va intereseze...

Derby-ul SEPSI- CSM SATU MARE se vede ,live, duminică la FRBTV!

Citeste mai departe →